Aircoservice

Steeds meer nieuwe auto's en bedrijfsauto's zijn voorzien van een airco. Dit is wel zo aangenaam. Een airco houdt je in de zomer lekker koel en zorgt er in de winter voor dat de ruiten niet beslaan. Een aircosysteem dient ook regelmatig gecontroleerd te worden.

Airco reinigen

Een airco dient jaarlijks of om het jaar gereinigd te worden. Schone filters zorgen ervoor dat u geen muffe lucht in uw auto krijgt en voorkomt onnodige verspreiding van bacteriën en schimmels. Tevens vertragen nieuwe filters de aangroei van nieuwe bacteriën. Het is daarom goed om uw airco tegelijk met uw jaarlijkse onderhoudsbeurt te laten reinigen. Maak direct een werkplaatsafspraak.

Airco bijvullen

Bij normaal gebruik verliest een airco ongeveer 10% koudemiddel per jaar. Dit is normaal en niet erg. Hierdoor neemt alleen wel het koelvermogen af. Koelt uw airco niet meer zoals u gewend bent, dan is het misschien een goed idee om uw airco bij te laten vullen. Dit zal ongeveer eens in de 3 tot 4 jaar moeten gebeuren.

Wanneer u de airco niet op tijd laat bijvullen en daardoor te veel koudemiddel verliest, dan kan dat schade aan uw aircosysteem veroorzaken. Dit is een dure reparatie en willen wij graag voorkomen. Het is dus belangrijk dat er te allen tijde voldoende koudemiddel in het aircosysteem aanwezig blijft. Wij kunnen dit voor u controleren. Maak daarom een werkplaatsafspraak om uw airco bij te laten vullen.

Tips voor een langere levensduur van uw aircosysteem

  • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in het systeem en zo beperkt u de kans tot schimmelvorming.
  • Zet uw airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Ook in de winter. Dit voorkomt lekkages door uitdroging en nare luchtjes door stilstand.
  • Zet de airco niet te koud. Wij adviseren een maximaal temperatuurverschil van 6 graden met de buitentemperatuur.
  • Laat uw aircosysteem jaarlijks door ons controleren.
Direct een afspraak plannen
Wij zijn gespecialiseerd in Suzuki, Land Rover en Mercedes Benz

Openingstijden

Maandag
08.00 - 18.00
Dinsdag
08.00 - 18.00
Woensdag
08.00 - 18.00
Donderdag
08.00 - 18.00
Vrijdag
08.00 - 18.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten