Uitlezen boordcomputer

Bijna iedere auto heeft tegenwoordig wel een boordcomputer. De boorcomputer is het brein van uw auto die van alles en nog wat voor u bijhoudt. Zo houdt een boordcomputer bijvoorbeeld de gemiddelde gereden snelheid, het brandstofverbruik, de dagteller en het aantal nog te kunnen rijden kilometers op een tank bij. Allemaal informatie welke u weer gemakkelijk kunt aflezen op uw dashboard.

In de wat luxere uitgevoerde auto's voorziet de boordcomputer ook in functies zoals radio, navigatie, koppeling met uw mobiele telefoon, klimaatbeheersing (climate control), regensensor en verlichtingssensor. Andere functies welke de boordcomputer uitvoert zijn voor de veiligheid op de weg zoals ABS, ESP (stabiliteitsmanagement) en airbag. Ook houdt de boordcomputer in sommige modellen bij wanneer uw auto aan een onderhoudsbeurt toe is. U krijgt dan een melding op het dashboard.

Tevens houdt een boordcomputer middels sensoren informatie bij over de staat van uw auto. Denk bijvoorbeeld aan de slijtage van de remmen of een aantal variabelen van de motor. Deze informatie ziet u niet direct terug op het dashboard van uw auto maar zijn tijdens het onderhoud aan uw auto door ons uit te lezen. Deze technische informatie over de slijtage van bepaalde onderdelen helpt ons bij het uitvoeren van het onderhoud aan uw auto en zorgt dat wij kostenefficiënt kunnen handelen.

Autocentrum Polanen beschikt over uitleesapparatuur voor de meest uiteenlopende automodellen. Maak daarom direct uw werkplaatsafspraak bij Autocentrum Polanen.

Direct een afspraak plannen
Wij zijn gespecialiseerd in Suzuki, Land Rover en Mercedes Benz

Openingstijden

Maandag
08.00 - 18.00
Dinsdag
08.00 - 18.00
Woensdag
08.00 - 18.00
Donderdag
08.00 - 18.00
Vrijdag
08.00 - 18.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten