Bandenservice

Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw auto. De staat van uw autobanden is een belangrijke factor voor uw veiligheid op de weg. In onze garage hebben wij de juiste apparatuur voor de beste service voor uw banden. Op deze pagina vindt u meer informatie en adviezen over het gebruik van zomerbanden, winterbanen en all-season banden. Tevens verlenen wij nog een aantal aanvullende diensten zoals het repareren van een lekke band, het balanceren van uw banden en het uitlijnen van uw wielen.

Zomerbanden (standaard)

Standaard zitten er zomerbanden onder uw auto. Zomerbanden hebben een hardere rubbersamenstelling (compound) en zijn speciaal ontwikkeld voor de beste prestaties bij buitentemperaturen boven de 7 graden. Vanwege het hardere compound slijten zomerbanden minder snel en heeft uw auto minder rolweerstand wat een lager benzineverbruik tot gevolg heeft. Zomerbanden zijn dus interessant voor uw portemonnee. Wij adviseren het gebruik van zomerbanden in de maanden april t/m oktober.

Winterbanden

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor de beste prestaties bij buitentemperaturen onder de 7 graden en in natte omstandigheden. Winterbanden hebben namelijk meer groeven wat zorgt voor een betere afvoer van water. Vanwege de zachtere rubbersamenstelling (compound) plakt de band beter vast aan de weg wat zorgt voor meer grip. Ook verkort dit uw remweg. Winterbanden slijten bij temperaturen boven de 7 graden sneller dan zomerbanden. Daarom adviseren wij het gebruik van winterbanden alleen in de koude periode wat ongeveer overeenkomt met de maanden november t/m maart.

Let op dat winterbanden in veel Europese landen zoals Duitsland verplicht zijn gesteld gedurende de wintermaanden. U kunt in grote problemen komen wanneer u in de wintermaanden met zomerbanden rijdt en vervolgens een ongeluk krijgt of veroorzaakt. U kunt bijvoorbeeld een boete krijgen of te maken krijgen met omgekeerde bewijslast en een veranderde verzekeringsdekking. Neem geen onnodig risico: kies voor winterbanden!

Banden wisselen (Gratis opslag!)

Indien u door ons uw zomerbanden laat wisselen naar winterbanden of vica versa, bieden wij gratis opslag van uw banden in ons bandenhotel. Maak daarom direct een werkplaatsafspraak voor het wisselen van uw winterbanden.

All-season banden

All-season banden zijn een compromis tussen zomerbanden en winterbanden. Groot voordeel aan het hebben van all-season banden is dat u niet 2x per jaar uw banden hoeft te verwisselen. Ook heeft u geen 2e set velgen nodig. All-season banden slijten wel iets sneller dan zomer en winterbanden. Wij adviseren daarom alleen all-season banden als u niet dagelijks op de weg zit. Let ook op dat niet alle type all-season banden zijn goedgekeurd in het buitenland als winterband. U herkent goedgekeurde all-season banden aan een sneeuwvlok op de zijkant van de band.

Lekke band?

Heeft u een lekke band? Rijd daar dan niet mee verder! Een lekke band waarmee niet is doorgereden kan vaak nog worden gerepareerd en gebalanceerd. Zo bespaart u veel geld!
Heeft u speciale RunFlat banden, dan kunt u nog wel doorrijden op uw band, maar alleen naar onze garage! Wij helpen u graag.

Banden balanceren

Het balanceren van banden is belangrijk voor het voorkomen van onnodige bandenslijtage en het bevorderen van het rijcomfort. Bij het monteren van nieuwe banden, balanceren wij altijd uw nieuwe banden.

Het is mogelijk dat na verloop van tijd de balans in uw banden is veranderd. Dit merkt u wanneer uw stuur bij snelheden hoger dan 100km/h gaat trillen, het is dan raadzaam om langs te komen in onze garage om uw banden opnieuw te laten balanceren.

Wielen uitlijnen

Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig. De wegligging is minder goed, de banden slijten sneller en de auto verbruikt meer brandstof. Wanneer de auto scheef trekt, is de uitlijning van de wielen niet meer goed. De oorzaak kan zijn een geraakte stoeprand of een grote oneffenheid in de weg. Ons advies is om wanneer u merkt dat uw auto scheef trekt wanneer u uw stuur recht houdt om uw wielen opnieuw uit te laten lijnen.

Direct een afspraak plannen
Wij zijn gespecialiseerd in Suzuki, Land Rover en Mercedes Benz

Openingstijden

Maandag
08.00 - 18.00
Dinsdag
08.00 - 18.00
Woensdag
08.00 - 18.00
Donderdag
08.00 - 18.00
Vrijdag
08.00 - 18.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten