Algemene Periodieke Keuring (APK)

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een door de overheid verplicht gestelde keuring om te controleren of de auto nog voldoet aan de verkeersveiligheidseisen en voldoet aan de milieunormen.

Vanaf wanneer APK-keuren

De overheid gaat er vanuit dat er nog niet hoeft te worden gecontroleerd in de eerste levensjaren van een auto. Voor auto's rijdend op benzine en elektrisch geldt op dit moment dat de auto 4 jaar na aankoop dient te worden gecontroleerd. Voor auto's rijdend op diesel of gas is dat op dit moment 3 jaar na aankoop.

Keur op tijd!

U kunt uw auto vanaf 2 maanden voor de vervaldatum van de APK laten keuren. Dat heeft geen invloed op de APK-vervaldatum. Omstreeks 6 weken voor de vervaldatum ontvangt u tevens een herinneringsbericht van de RDW hiervoor. Let er wel op dat u uw voertuig op of vóór de APK-vervaldatum laat keuren. Als uw voertuig te laat wordt goedgekeurd, ontvangt u automatisch een boete van het CJIB. Dit willen wij graag voorkomen.

Let op: APK is een momentopname. Wanneer uw auto APK-goedgekeurd is, geeft dit geen garanties dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft. Na de apk-keuring ontvangt u een keuringsrapport. Bewaar dit rapport goed. Bijvoorbeeld bij uw autopapieren want u dient deze, net zoals uw autopapieren, altijd bij u te hebben.

Gratis APK-keuring?

Combineer uw APK-keuring samen met een grote beurt en krijg uw APK-keuring helemaal gratis! Maak daarom direct een werkplaatsafspraak.

Direct een afspraak plannen
Wij zijn gespecialiseerd in Suzuki, Land Rover en Mercedes Benz

Openingstijden

Maandag
08.00 - 18.00
Dinsdag
08.00 - 18.00
Woensdag
08.00 - 18.00
Donderdag
08.00 - 18.00
Vrijdag
08.00 - 18.00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten